Det er vigtigt at overholde de gældende fartgrænser. Det er en vigtig forudsætning for, at vi kan nå at reagere eller bremse, når der kommer en hindring forude. I Danmark må vi som udgangspunkt køre 50 km/t indenfor tættere bebygget område, 80 km/t udenfor tættere bebygget område, samt 130 km/t på motorvejen – medmindre andet er skiltet. 

Der kan sagtens være lokale hastighedsgrænser hvor den enten er sænket eller hævet over “standard hastighedsgrænsen”. Det er din opgave som bilist, at aflæse færdselstavlerne, og køre efter forholdene i øvrigt. 

Der er lavet forskellige udmålinger for at sammenligne hastighedens indflydelse på ankomst tid. Man kan blive noget skuffet, hvis man tror at man kommer meget hurtigere frem ved at hæve hastigheden. Der er oftest tale om “sekunder” og ved meget lange strækninger “få minutter”. Somme tider kan det endda være en fordel at sænke hastigheden yderligere, da vi kun er mennesker med nogle fysiske begrænsninger. Konklusionen er derfor, at risikoen og den “besparede tid” taget i betragtning, kan det ikke svare sig at køre hurtigere. 

Man kan blive fristet til at køre stærkere end det tilladte. Især som ung nybilist skal man være ekstra opmærksom på den manglende erfaring og eventuelle situationer, hvor man kan føle sig “presset”. F.eks. hvis man kører sammen med sine venner på vej hjem fra byen og lign. Det er essentielt, at prøve at tænke rationelt og være den fornuftige. Konsekvensen udspiller sig i løbet af meget få sekunder, og pludselig er det for sent.

Hos R2 Drive gør vi vores bedste for at gøre de unge mennesker bevidste om risikoen ved at køre for stærkt og fremlægger statistikker og autentiske historier – og lærer de korrekte køreteknikker og tænkemåde når man begår sig i trafikken. Indstilling og oprigtig bevidsthed er afgørende.