Ofte stillede spørgsmål
Her finder du svar på mange spørgsmål, som man typisk stiller i forbindelse med kørekort og køreundervisning.
Hvor lang tid tager det at tage et kørekort?
- Det tager typisk 9 – 12 uger at tage et kørekort i ”normal” tempo med teoriundervisning én gang om ugen. Vi kører af og til lynhold, hvor det kun vil tage 4 -5 uger.
Hvornår skal lægeattest, ansøgning og førstehjælp være på plads?
-
Vi anbefaler at få tid hos lægen hurtigst muligt. Ansøgning (P23) hjælper vi dig med så snart vi er i gang med undervisningen. Færdselsrelateret førstehjælp kan vi eventuelt også hjælpe med, hvor vi drøfter om muligheder og tidspunkt.
Jeg er under 18 år. Hvordan er reglerne?
- Du må begynde på din køreuddannelse 3 måneder før du fylder 17 år. Du kan dog tidligst gå til køreprøve den dag du fylder 17.
- Du må dermed gerne køre bil når du er 17 år, såfremt du kører sammen med en der er fyldt 30 år, haft kørekort i mindst 10 år – og som ikke har haft en betinget eller ubetinget frakendelse af kørekortet de seneste 10 år.
Hvor meget teoriundervisning skal man have?
- Der er i alt 29 lektioner, som fordeles over 8 gange. Hvis det f.eks. er et mandagshold, vil teoriundervisningen ligge fast hver mandag fra 17:00 – og frem til 20:00 afhængigt af hvor mange teorilektioner der er.
Hvornår og hvordan foregår kørelektionerne?
-
Der er lovpligtige 16 kørelektioner. Det er et absolut minimum. Tidspunkterne er ud fra dine behov og ønsker, hvor kørelæreren tilbyder flere muligheder. Vi planlægger sammen og får det til at passe med din hverdag. Vi henter dig gerne hjemmefra eller skolen. Første kørelektion vil være efter 3. teoriaften, hvorefter teori og kørsel foregår i takt med hinanden.
Er det realistisk at bestå køreprøven med minimum antal kørelektioner?
-
Det er meget individuelt. Vi bestræber efter at få dig klar hurtigst muligt, men det afhænger også af elevens indsats og motivation. Det kan være en god idé, at tage nogle ekstra kørelektioner og være topklar til den praktiske prøve. For at øve i teoriprøven derhjemme, har vi forskellige værktøjer.
Hvornår skal fakturaen betales og er der mulighed for at dele betalingen op?
-
Fakturaen indbetales efter første teoriaften, og inden anden teoriaften. På denne måde får du mulighed for at snuse til, hvordan det er at tage kørekort, samt vi får hilst på hinanden. Der er mulighed for, at man kan dele betalingen op i to rater.
Hvor skal jeg møde op, når vi skal på manøvrebane?
-
Der er to muligheder. Enten mødes vi ude på manøvrebanen, eller vi kører sammen fra køreskolens egen adresse. Vi aftaler nærmere om, hvad der passer dig bedst.
Hvordan tilmelder jeg mig et kørekort hold?
- Du kan tilmelde dig online på vores hjemmeside på dette link hvorefter du vil modtage en bekræftelses mail. Den første bekræftelse vil være en midlertidig bekræftelse, hvorefter den endelige bekræftelse kommer typisk indenfor 24 – 48 timer sammen med praktisk info. Du er også velkommen til at kontakte Ertugrul på mobil nr. 27846920 og aftale nærmere for tilmelding.
Hvordan foregår køreundervisningen?
- I teorilokalet foregår undervisning som hold. Det er meget forskelligt, hvor mange elever der er. Det kan være fra 3 og helt op til 20 elever. Vi foretrækker at køre flere hold med færre elever, da det giver de bedste forudsætninger for læring.
- Hos R2 Drive tilbyder vi som udgangspunkt rigtig tavle undervisning.
- Kørelektionerne foregår solo ude i bilen, hvor kørelæreren giver instrukser og underviser i færdsel. Vi prøver samtidig at opnå den behagelige og afslappede atmosfære.
Kan man skifte kørelærer undervejs i forløbet?
- Det kan godt lade sig gøre. Hos R2 Drive er vi glade og stolte af, at vi ikke har haft nogen elever som ville skifte til en anden køreskole. Omvendt har vi taget imod elever fra andre køreskoler. Kørelæreren skal udlevere ansøgning og lektionsplan på anfordring.
Hvordan foregår det på glatbane?
-
På glatbane handler det grundlæggende om at lære og indse, hvordan køretøjet reagerer hhv. på tør og glat vej – samt hvad de forskellige hastigheder har af indflydelse. Det er vigtigt, at eleven får kendskab til disse forhold inden man kommer ud i den rigtige trafik.
Hvad er forskellen på den praktiske prøve og køreprøven?
-
’Køreprøven’ er en fælles betegnelse for prøverne i det hele taget. Det er en udbredt misforståelse at køreprøven kun handler om at køre. Køreprøven indeholder teoriprøve, den tekniske del af den praktiske prøve samt den praktiske prøve (kørsel).
Hvordan foregår teoriprøven?
- Prøven består af 25 spørgsmål som skal krydses af med 4 kombinationer af JA eller NEJ, med udgangspunkt fra de billeder som bliver vist. Det tager 30 minutter, og man får svar umiddelbart lige efter prøven er overstået. Man må højst have 5 fejl for at bestå teoriprøven. Det er vigtigt at møde op i god tid – og være forberedt.
- Du skal medbringe billede ID (fx et gyldigt pas), korrekt udfyldt ansøgning (P23), samt kørelærerens eksemplar af lektionsplanen.
Hvordan foregår den praktiske prøve?
- Du hilser på den køreprøvesagkyndige, som vil bede om ID og udfylde nogle papirer. Han vil stille nogle vilkårlige spørgsmål, hvorefter I kører efter den sagkyndiges anvisninger. Du behøver ikke køre 100% fejlfrit, hvilket der er mange der tror. Det er en overordnet bedømmelse du får. Vi udleverer forberedelses materiale til dig, så du er godt klædt på til dine prøver. Det er vigtigt at møde op i god tid – og være forberedt.
- Du skal medbringe billede ID (fx et gyldigt pas), korrekt udfyldt ansøgning (P23), samt kørelærerens eksemplar af lektionsplanen.
Jeg har ikke et gyldigt pas. Hvad gør jeg?
-
Det kan stadig lade sig gøre. I dette tilfælde skal du medbringe tre ting; det gule sygesikringsbevis, dåbsattest samt billede ID af en art.
Må min kørelærer sidde i bilen under den praktiske prøve?
-
Det er ikke noget man normalt gør. Er der en speciel grund til dette ønske, kan vi spørge den sagkyndige. Det er hans beslutning. Uanset hvad, må kørelæreren ikke sige noget under prøven.
Kan man holde en pause undervejs, når man tager kørekort?
-
Man må holde op til 3 måneders pause under sin køreuddannelse. Holder man en længere pause, skal man typisk gentage undervisningen. Det vil generelt ikke være en god idé, at holde den slags pauser. Er du alligevel nødsaget til at skulle holde pause, drøfter vi nærmere om mulighederne.
- På nuværende tidspunkt er pause reglen sat i bero pga corona. Når den træder i kraft vil vi informere om dette.
Hvor lang tid er min lægeattest gyldig?
-
Når lægeattesten er godkendt af borgerservice, vil den være gyldig i 12 måneder fra godkendelsesdato. Kørelæreren sørger for at indlevere attesten.
Hvad sker der, hvis min lægeattest ikke godkendes hos borgerservice?
-
Det kan stadig lade sig gøre, at blive godkendt til at få et kørekort. Sagen vil blive sendt videre til embedslægen, som vil vurdere om du er egnet til at tage et kørekort. Sagsbehandlingstiden varierer, men vores erfaring er at man bliver godkendt ved de fleste tilfælde.
Jeg er ordblind. Vil det være et problem?
-
Ordblindhed og læsevanskeligheder er ikke til hinder for at du kan tage et kørekort. Langt det meste undervisning foregår på tavlen (f.eks. PowerPoint præsentation), samt praktisk undervisning ude i bilen.
Hvilken køreskole bør jeg vælge?
-
Først og fremmest bør man vælge en køreskole med god feedback i området. Der kan være forskelle i undervisningsmetoder og priser. Man kan komme til at betale for meget på den lange bane, hvis det bliver nødvendigt med en masse ekstra kørelektioner, fordi man ikke har haft et godt forløb. Man skal dog huske på, at elevens egen indsats også er afgørende. Det er derfor vigtigt, at man selv er klar på at lære nyt, samt vælger en kørelærer som kan skabe en god tovejs dialog og er god til at lære fra sig.
Har du stadig spørgsmål?
Hvis du ikke kan finde det svar, du leder efter blandt vores ofte stillede spørgsmål, så tøv ikke med at kontakte os. Vi er her for at hjælpe dig så godt vi kan.